0

30 дни право на връщане

30 ДНИ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

 

Право на връщане до 30 дни е услуга, както за физически лица, така и за юридически лица, които са закупили продукти чрез онлайн магазин www.inovativa.bg. За да отговарятe на изискванията за връщане на продукти в рамките на 30 дни, трябва да върнете попълнения формуляр на сайта не по-късно от 30-ия календарен ден след  датата на получаване нa продуктa. Формуляри, попълнени след 30 (тридесет) календарни дни, не сe вземат под внимание.

Връщането на продукти може да бъде направено чрез куриер, но не и преди попълване на формуляра за връщане и получаването на изрично  разрешение от www.inovativa.bg. Транспортните разходи не се поемат от www.inovativa.bg.

Възстановяването  на парични суми се извършва в рамките на 14 (четиринадесет) календарни дни след надлежно върнати  продукти и приети от наш служител.

Ако сте закупили повече бройки, се позволява връщане само на 1 бройка разопакован продукт. Останалите ще бъдат приети, само и единствено ако всички кутии/опаковки са оригинални и не е повредена тяхната цялост.

Върнатите продукти трябва да бъдат придружени от гаранция в оригинал и копие на фактурата за покупка.

 

Тази услуга не е приложима за партньори, които купуват продукти, предлагани от www.inovativa.bg.

 

Стъпки, които да следвате:

 

1. Попълване на формуляр за връщане.

2. След като попълните формуляра, следва да получите одобрение на връщането от наш служител. След това изпращате пратката по куриер .

3. Клиент, връщащ стока обратно, е длъжен да се погрижи за:

- Да се ​​упомене номерът на транспортния документ при връщане на пратката;

- Да  се върне задължително заедно със стоката и документите от продажбата - фактура (копие) 

Преди изпращането на продукта, моля, уверете се, че опаковката има етикет, който съдържа следната информация:

Подател: Име и фамилия

Адрес: Улица, Номер, Град, Област

До: "Иноватива"  ООД 

Адрес: гр.София, ул.Тимок 49 

 


Изключения

Вие не можете да върнете продукти в една или повече от следните ситуации:

1. За продукта е направена "специална поръчка" (специална поръчка се определя като списък на продуктите, поръчани от ПОТРЕБИТЕЛЯ, и които не са в наличност на ДОСТАВЧИКА, но обикновено може да се предоставя въз основа на твърди поръчки и изплащането на аванс в условия, договорени от страните . ДОСТАВЧИКЪТ ще информира ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако всеки от продуктите, поръчани са специална поръчка.)

2. Продуктът вече не е в напълно оригиналната опаковка, в която е бил доставен;

3. Идентификационните етикети са повредени или липсват;

4. Компоненти, с които продуктите са били доставени, но са били деинсталирани, като операционни системи или други програми;

5. Оборудване, защитено с парола, потребителски вход или конфигуриране на потребителски акаунти, които не позволяват привеждане на устройството към първоначалното си състояние от гледна точка на софтуер .

 

 

Забележка:

В случаите, когато стоките са върнати повредени или с нарушена опаковка, имат  следи от износване, драскотини, натъртвания, токови удари, без аксесоари, без гаранционни сертификати, си запазваме правото да решим  дали да приемем  връщането на продукта след оценка на щетите, причинени от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Също така си запазваме правото да откажем да приемем връщане в случай на злоупотреба (многократна възвращаемост).

Правото на връщане в рамките на 30 (тридесет) дни не оказва влияние върху  законовия 14 (четиринадесет) дневен срок за връщане при дистанционната търговия. 

Дефектен при получаване:  В случай, че закупеният продукт е счупен или има производствени дефекти, той ще бъде заменен с работещ такъв, при условие, че се направи писмено предизвестие до www.inovativa.bg в рамките на 48 часа след получаване на продукта.

Проверявайте целостта на окомпектоването на получения продукт. Препоръчваме Ви да проверите наличността веднага след получаване на поръчаните от Вас продукти. Ние не приемаме връщане на продукти поради липсващи  аксесоари, които са описани в комплекта на продукта. Тази продуктова категория се връща само при следните условия:

- Продуктът има производствен дефект в рамките на гаранционния период;

- Дефект, който не може да бъде отстранен в рамките на 15 (петнадесет) работни дни;

- Дефектен продукт, който не може да бъде заменен с подобен продукт.